10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
bpest_deak_9a2

Magyarruhák nagyjainkon és az új rajzolásmód

E számunk vezércikkében szó esik viseletünk jellegzetességeiről, ahogyan olvasóink magyar öltözetünk növekvő befolyásáról is megtudhatnak egyet s mást. Egy lóverseny keretein belül mutatjuk be, mit is öltött magára Széchenyi gróf úr, megismerhetik mitől atilla az atilla, de szó esik még egy forradalmasító találmányról, ahogyan Barabás Miklósról is.

Hasznos házi jegyzetek

Napjainkban már számos remek olvasmány segíti azokat, akik új ismeretekre vágynak. Immáron a hölgyek is szívesen forgatnak könyveket, otthonuk csinosításáról, távoli vidékek megismeréséről. Ehhez ajánlunk önöknek remek olvasmányokat, minden érdeklődő fiatal hölgy számára. Közöttük Fáy András Hasznos házi jegyzetek című művét, az 1826. évből.

Istenek tánca

Khőszeghy gróf az elmúlt héten rendezte álarcosbálját, amelyen a vendégeknek mind egy görög isten vagy görög istennő szerepébe kellett bújniuk. A házigazda Zeusz, neje pedig Héra alakjába bújt. Az alkalom apropója a gróf új festménye volt, Barabás Miklós műve, a piktor ezúttal a gróf lányát festette meg. Írásunkban többet megtudhat minderről.

Manufaktúra Tihanyban

A szerkesztőség örömére szolgál a hír, miként Tihanyban manufaktúra nyitotta meg kapuit. Említésre méltó továbbá a faktum, hogy az áru mind hazai, különlegesség pedig, hogy mostanáig ilyesféle előkelő árucikkeket csakis külföldön vásárolhatott a kedves olvasó. Hogy miként és hogyan alapíttatott a tihanyi manufaktúra, innen megtudhatja az olvasó.

Kalauz az őszi ültetvényhez

Szeptember lévén mindnyájan elgondolkozhatunk a kert újraélesztésén. A csapadékos időjárás megfelelőnek bizonyul a leendő tavaszi virágok plántálására. Betekintést nyújtunk az idei esztendő módiba. A legkívánatosabb hagymás virágokon kívül tudakozódhat különböző egzotikus gyümölcsfákról is, és ezek gondozását is részleteiben kifejtjük önöknek.