10 °C
18 °C

Kiadó:
Esterházy
Magyarország
Alapítvány

Szerkesztő:
sopron_berzsenyi_10c

Advent a Budai Jóltevő Asszonyi Egylettel

Korunk sok változást hoz, és mi, a Nőegylet tagjai bebizonyítottuk: lejárt a tehetetlenség ideje - férfi és nő egyaránt tehet a hazáért! Idei adventi különszámunkkal szeretnénk újfent felhívni a figyelmet a jótékonykodás fontosságára, terjeszteni Egyesületünk jó hírét és tájékoztatni az érdeklődőket adventi jótékonykodási lehetőségeikről.

Szentségben az egység, avagy: a - szent - család

Karácsonykor a gyermek Jézus születését ünnepeljük, és emlékezünk a Szent Családra is, kiknek példája a mai napig utat mutat nekünk. Vajon korunk családjai milyen irányba változnak? Közelítenek, avagy távolodnak a Szent Család modelljétől? Advent alkalmával szeretnénk erre reflektálni Albach Szaniszló atya levelei alapján. Lapozzanak a 4. oldalra!

Dolgos kis kezek, mily nagy árat fizetnek...

Köztudott, hogy a szorgalom erény, a szorgos gyermek pedig áldás. Ám az érmének mindig két oldala van. Hazánkban a gyári munkások nagy része fiú- és leánygyermekekből áll, akik egészségüket nem kímélve robotolnak a mindennapi kenyerükért. Egyletünk az ő nehéz sorsuk segítésén, terheik enyhítésén is munkálkodik. Erről a 3. oldalon olvashatnak.

Édes ünnepek

A tavalyi év vásárán nagy népszerűségre tettek szert az egyletünk asszonyai által sütött finomságok. Idén a tökéletes karácsonyi kalács, vagy ahogy a budai németajkú asszonyok nevezik: "bejgli" titkát szeretnénk megosztani. A recept a 6. oldalon található, német és magyar nyelven.

Újévi köszöntők a közjóért

Egyletünk idén is meghirdeti különleges jótékonysági akcióját, melynek keretében újévi gratulációk megváltására nyílik lehetőség. Jókívánságaikat újságunkban továbbítjuk kedves ismerőseik felé, a befolyt összeget pedig jótékony célokra fordítjuk. Az idei év eredményeiről illetve újévi célkitűzéseinkről bővebben az 5. oldalon olvashatnak.