Több mint százan Estöri Feszttel ünnepelték az Estöri második születésnapját

Kihirdették a II. Esterházy Summer University pályázat győzteseit is

Több mint százan Estöri Feszttel ünnepelték az Estöri második születésnapját

A nagyszabású rendezvényen résztvettek tavalyi középdöntős és idei ESTÖRIs versenyzők, felkészítő tanárok és mentorok is szép számban. Meghívást kaptak azok a most 9-ikes középiskolások is akik a következȍ tanévben szeretnének Estöri ringbe szállni.

Délelőtt számos előadást hallott a közönség. Sárdi Dániel - a magyarországi Prezi operatív igazgatója a Prezi példáján a Start up kultúráról beszélt hazánkban. Bárány Krisztián (Filmever Stúdió) a film és történelem, ismeretterjesztés összefonódásáról beszélt. Gerse István (IVSZ) pedig a XXI. század digitalizációját egy játékos workshop formában ismertette a hallgatósággal. 

A délután folyamán kihirdetésre került a II. Esterházy Summer University pályázat győzteseinek neve, amelyek a következők:

Soproni Széchenyi István Gimnázium 

Győri Anna, Hegedűs Alexa, Vigh Hanna 

Révai Miklós Gimnázium , Győr 

Südi Fanni, Holpár Anna, Németh Orsolya 

Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium , Győr 

Kállai Karolin, Lajkó Anna, Bella Karolina 

Egy közös ebéd után Nagy-Józsa Dorottya (ACC) beszélt a mai kor generációs kihívásairól: Generációs önismeret - én vagyok más, vagy ti vagytok mások? - címmel. Ezután már mindenki várta az előre beharangozott Margaret Island zenekar érkezését. 

Az egy órás koncert után bejelentették az ESTÖRI Ambassador csoport létrejöttét, amely arra hivatott, hogy a különböző oktatási intézményekben legyen egy hallgató, aki az ESTÖRI programért felelős. 

További információ:

www.facebook.com/estoriverseny 

Mail: info@estori.hu