Magas elismerésben részesült az Esterházy Magyarország Alapítvány

Genius Loci díj az 5. éve megrendezett Estöri vetélkedősorozat sikereiért

Magas elismerésben részesült az Esterházy Magyarország Alapítvány

A tehetségeket támogató tevékenységéért, az ESTÖRI Kreatív Történelmi Verseny eredményeinek elismeréseként idén Genius Loci díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért 2021 díjban részesült az Esterházy Magyarország Alapítvány. A díjra a Széchenyi István Gimnázium Tehetségpont nevezte be az alapítványt még márciusban.

Az Estöri projekt évenként – 40-50 hazai és határontúli intézményből – mintegy ötszáz középiskolást és tanárt von be a vetélkedőbe és kapcsolódó programjaiba. Ez utóbbiak közé tartoznak az ausztriai tanulmányi kirándulások, a budapesti középdöntő, a kismartoni döntő, valamint az évente megrendezett módszertani- és diákkonferenciák.

Iskolavezetők és pedagógusok szerint az együttműködés minden érintett fél számára számos előnnyel jár. Diákjaink világlátása, nyelvismerete, önkifejezőképessége, előadókészsége fejlődött a versenyben való részvétel hatására, ideálisan kiegészítve az iskolai módszertant. Ez utóbbi a pandémia gerjesztette online kihívásokban is megmutatkozott, amelyben a digitálisan újjáalakított Estöri állta a sarat.

Erre a PR szakma is felfigyelt és a szakma rangos hazai díjai közül tavaly egy arany, két ezüst, valamint két bronz díjat nyert el a Content+Marketing Awardon, illetve a Prizma Kreatív PR Díj elnevezésű megmérettetésen. Szintén 2020-ban a nemzetközi European Excellence Award döntősei közé került, míg idén a PR-szakma Oscarjának is nevezett SABRE Awards-on jutott a döntőbe, ahol az is eldől júniusban, hogy vajon a dobogós helyet is megszerzi-e.