Kulturális örökség közvetítése a "Z" generáció számára

Teltházas konferenciát szervez az Esterházy Magyarország Alapítvány | október 18.

Kulturális örökség közvetítése a "Z" generáció számára

Az osztrák Esterházy Privatstiftung kiemelten fontosnak tartja, hogy Magyarországon is végezzen olyan kulturális, oktatási és tudományos tevékenységet, amelynek középpontjában a történelmi múlt megismerésének elősegítése, a kulturális örökség védelme, a hagyományok ápolása áll. Ezzel összhangban az Esterházy Privatstiftung alapításának évétől, 1994-től folyamatosan jelen van a magyar kulturális életben. Küldetésének még hatékonyabb és eredményesebb megvalósítása érdekében az Esterházy Privatstiftung 2018-ban megalapította az Esterházy Magyarország Alapítványt, budapesti székhellyel.

Az Esterházy Magyarország Alapítvány célja a tudomány, az oktatás és a kultúra területén a párbeszéd fenntartása, a társadalmi fejlődés aktív előmozdítása, platform teremtése olyan példamutató események számára (kiállítás, konferencia, tanulmányi verseny, stb.), amelyeken a társadalmi és kulturális értékek újító és előremutató szemléletben közvetíthetők.

Az ESTÖRI verseny és az ehhez társuló rendezvények kapcsán az Esterházy Magyarország Alapítvány arra törekszik, hogy elősegítse a jövő látogató-generációjának és kultúra-fogyasztóinak kinevelését.

Az alapítvány a tavaly sikeresen az "Inspirációk és innovációk a történelemoktatásban" címmel megrendezett szakmai konferencia második részét tartja meg október 18-án. 

Az idei tematika: 

A kulturális örökség közvetítése a "Z" generáció számára a történelemoktatáson keresztül

"A konferenciára olyan előadókat hívtunk, akik a jelenleg tanuló ún. „Z” generáció körülményeit, vonásait, a tanulási lehetőségeiket, másrészről a pedagógusok és kulturális örökséget közvetítő szakemberek lehetőségeit és eszköztárát vizsgálják azzal a céllal, hogy hatékonyabbá tegyük a fiatalok tanulását. "- összegezte Czigány Balázs, az Esterházy Privatstiftung igazgatóhelyettese. 

Részletes program ITT tekinthető meg

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: 

Online regisztráció október 17-vel lezárult

Időpont: 2018. október 18. 13-17:30 óra

Helyszín: MTA, Humán Tudományok Kutatóháza

Budapest, 1097, Tóth Kálmán utca 4.

Kapcsolat:
tehetsegpont@esterhazy.hu
Tel: +43 2682 63004 504