ESTÖRI—JUNIOR vándorkiállítás és előadás-sorozat Gödöllőn

Esterházyról szóló képregények, makettek és rajzok láthatók a Gödöllői Királyi Kastélyban

ESTÖRI—JUNIOR vándorkiállítás és előadás-sorozat Gödöllőn

Idén először került meghirdetésre az ESTÖRI-JUNIOR Kreatív Alkotói Verseny, melyre a 8-15 évesek jelentkezhettek. A kisebbek megadott anekdoták alapján rajzokat készítettek, a nagyobbak választhattak, hogy szintén egy megadott anekdota alapján képregényt készítenek vagy pedig makettet építenek egy, az Esterházy családhoz köthető történelmi épületről.

Több, mint 500 pályamunka érkezett! 

Az eredményhirdetés után a látványos kiállítás 2018-ban vándorkiállítás formájában él tovább. Első helyszíne a kismartoni Esterházy-kastély volt. 2018. május 31. és június 19. között Fraknó várában is megtalálható volt. Nyáron a pápai Esterházy-kastélyban lehetett megtekinteni. A 2018-as vándorkiállítás következő állomása a Gödöllői Királyi Kastély. A tárlat november 20-ig tekinthető meg.

Az Esterházy Magánalapítvány a  kiállítás kísérő rendezvényeként egy három részből álló előadás-sorozatra invitálja az érdeklődőket. Dr. Varga Kálmán a Grassalkovichok és Esterházyak kapcsolatáról tart eladást október 24-én, október 31-én és november 9-én a gödöllői Kastélyszínházban.

A kiállítás és az előadás látogatása ingyenes!


Kapcsolat: 

E-mail: info@estori.hu

web: www.estori.hu

www.estorijunior.hu