ESTÖRI—JUNIOR vándorkiállítás a pápai Esterházy-kastélyban

Esterházyról szóló képregények, makettek és rajzok láthatók a pápai Esterházy-kastélyban a nyári szünidő alatt

ESTÖRI—JUNIOR vándorkiállítás a pápai Esterházy-kastélyban

Idén először került meghirdetésre az ESTÖRI-JUNIOR Kreatív Alkotói Verseny, melyre a 8-15 évesek jelentkezhettek. A kisebbek megadott anekdoták alapján rajzokat készítettek, a nagyobbak választhattak, hogy szintén egy megadott anekdota alapján képregényt készítenek vagy pedig makettet építenek egy, az Esterházy családhoz köthető történelmi épületről.

Több, mint 500 pályamunka érkezett! 

Az eredményhirdetés után a látványos kiállítás 2018-ban vándorkiállítás formájában él tovább. Első helyszíne a kismartoni Esterházy-kastély volt. 2018. május 31. és június 19. között Fraknó várában is megtalálható volt, most  pedig a pápai Esterházy-kastélyban tekinthetik meg az érdeklődők. 

A díjazott alkotások közt van a pápai diák, Présing Balázs munkája is, és az is biztosan megdobogtatja a helyi látogatók szívét, hogy két makett is látható a tárlaton a pápai Esterházy-kastélyról.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a készülő tárlatot, mint mondta, nagyon büszke, hogy pápai alkotás is szerepel a kiállított anyagban és felhívta a figyelmet arra, hogy az Esterházy Magánalapítvány „ESTÖRI" Kreatív Történelmi Versenye is kitűnű megmérettetés. Ezt középiskolások számára szervezik, nagyon jó hangulatú vetélkedő kiemelkedő díjazással. Hozzátette, reméli, hogy jövőre Pápát is képviseli néhány ügyes fiatal ezen a versenyen.

Kapcsolat: 

E-mail: info@estori.hu

web:www.estori.hu

www.estorijunior.hu