Esterházy nyári egyetemet tartanak estöriseknek | július 1-6

Az ausztriai nyári tábor idén külsős táborlakókat is fogad

Esterházy nyári egyetemet tartanak estöriseknek | július 1-6

A tárgyi ismeretet és "estöris élményt" gazdagító programot Kismartonban és Fraknóban, az Esterházy család székhelyein tartjuk meg. A táborban résztvevő diákok egy hetes szakmai és szabadidős programsorozaton vehetnek részt. Délelőttönként tematikus, ismeretátadó vezetéseket kapnak a múzeumokban és ehhez kapcsolódó forrásfeldolgozó órákon dolgozzák fel a tapasztalataikat. A diákok bepillantást nyerhetnek a történészi, levéltárosi, kutatói szakma kihívásaiba. A sűrű szakmai program mellett lehetőséget biztosítunk számos szabadidős tevékenységre. Ilyen programok lesznek például a soproni és bécsi városnézés vezetéssel, ausztriai vidámpark, illetve az esti beszélgetős, játékos programok a szálláson.

A tábor helyszínei: 

Kismarton, Esterházy-kastély 

Moreau Saal , kastély park

Fraknó, Fraknó vár

A táborban résztvevők lehetőséget kapnak későbbiekben az Estöri Ambassador programban való részvételre. Ebben a programban az elkötelezett diákok vállalják, hogy tágabb környezetükben terjesztik az ESTÖRI hírét, versenycsapatokat toboroznak és mentorálnak. Cserébe az Esterházy Tehetségpont jóvoltából támogatást kapnak pályaorientációban és szakmai gyakorlat megszerzésében az alapítvány különböző projektjeiben való részvételben.

A táborban idén először - megkeresésre-  estörin kívüli diákok is részt vesznek. Szeretettel köszöntjük a "Serkenj fel" online zenei vetélkedő kecskeméti győzteseit is. ( Papageno Consulting Kft.)

A 24 diák munkáját szakmájukban elismert pedagógusok, múzeulógusok kísérik:

Tábor szakmai vezetője:

- Foki Tamás, Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, történelem és társadalomismeret szakos igazgatóhelyettese

A rendezvény partnere: 

Familypark- Ausztria legnagyobb vidámparkja

M. Müller Ges.m.b.H

Märchenparkweg 1

További információ:

Estöri Team:
E-mail: info@estori.hu

Web: www.estori.hu 

Facebook:  https://www.facebook.com/estoriverseny