Az ESTÖRI III. versenyévadának témakiírása

Az Estöri legenda folytatódik szeptemberben

Az ESTÖRI III. versenyévadának témakiírása

2018 szeptember elejétől harmadik versenyévadába lép az ESTÖRI Kreatív Történelmi Verseny. 

Témakiírás:

HAGYOMÁNY ÉS MODERNITÁS
Sorsfordítók a 20. században

A 7 hónapos kreatív tanulmányi verseny szervezője: Esterházy Magánalapítvány

Az Esterházy Magánalapítvány kiemelten fontosnak tartja, hogy Magyarországon végezzen olyan közhasznú, ezen belül kulturális, oktatási, közismereti tevékenységet, melynek középpontjában a történelmi múlt megismerésének elősegítése, a kulturális örökség védelme, a hagyományok ápolása áll. Az alapítvány 2018/19-es tanévben immár harmadik alkalommal szervez országos történelmi versenyt.

A versenyre a Kárpát-medence  magyar anyanyelvű gimnáziumai és szakgimnáziumai, azok 10. osztályos tanulói nevezhetnek, felkészítő tanáraikon keresztűl.

A csapattagok kiválasztásakor fontos szempont lehet a felkészítő tanároknak, hogy a háromfős csapatok — de legalább egyes csapattagok — képesek legyenek a hagyományos forráskutatási és elemzési eredményeket különböző multimédiás eszközök segítségével kreatív módon megjeleníteni. A diákok a feladatok kreatív részében többek között kép és videó tartalmak mobil eszközön történő egyszerű készítésével és megosztásával az okostelefon és a közösségi média funkcióinak felhasználásával (Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube csatornákon keresztül) mutathatják meg tudásukat.  A háromfordulós versenyen a feladatok között jövőre is szerepel esszéírás és prezentáció ill. a döntőbe jutottak részére színpadi előadás.

Az értékes nyeremények között az elmúlt évekhez hasonlóan Apple termékek, akciókamerák lesznek, ill. a helyezettek számára biztosított a részvétel az Esterházy Tehetségpont szervezésében megvalósuló egy hetes ausztriai nyári egyetemen.

Jelentkezés: szeptember elejétől online módon lehetséges. 
Az első online forduló novemberben, a kétnapos középdöntő február végén, a döntő pedig 2019 április végén kerül megrendezésre.

Info: info@estori.hu
web: www.estori.hu