Esterházy helyszínek

Az Esterházy-dinasztia

Hagyomány, kultúra, karizma

A karizmatikus Esterházy hercegek évszázadokon át alakították Európa történelmét. Hercegi cím birtokosaként, diplomataként és hadvezérként szereztek dicsőséget, gyűjtőszenvedélyüknek köszönhetően legendás kincseket és ritkaságokat hagytak az utókorra.
Ma az Esterházyak várai és kastélyai Burgenland kiemelkedő kulturális emlékművei közé tartoznak, amelyek nagyszámú különleges kiállítási tárgynak adnak otthont nem mindennapi környezetben. Az Esterházy Magánalapítvány célul tűzte ki e kivételes értékű kulturális javak gondozását, megőrzését, kutatását, innovatív átértelmezését és szélesebb közönségnek való bemutatását. Az Esterházyak világa modern „élménybirodalom”, amelyben mindenki kedvére válogathat a színvonalas kiállítások, koncertek, múzeumi vezetések és különleges rendezvények közül.


Az Esterházyak kulturális értékei, a pannon vidék kincsei


A Bécstől autóval alig egy óra alatt elérhető kastélyok, várak és természeti kincsek az Esterházyak által létrehozott egyedülálló kulturális világba nyújtanak betekintést. A látogatók építészeti ritkaságokat, történelmi emlékeket és természeti értékeket fedezhetnek fel a csodálatos pannon vidéken. Fraknó vára,a kismartoni Esterházy-kastély, a reneszánsz Lakompaki kastélyvagy a Szentmargitbányai Kőfejtő - kivétel nélkül mind nagyszerű úti cél.